7 Smartphone apps om te ontspannen

Ontspannen met een smartphone, kan dat????

Er zijn vele smartphone apps voor zowel android als iOS waarmee je kan ontspannen. Vandaag neem ik er 7 onder de loep van divers pluimage.

 

IMG_3154Omvana: Als je van rustige muziek houdt en van geleide meditatie dan is dit een app voor jou. Er zijn vele tracks / nummers zowel gratis als betaald. De meeste content is wel in het Engels !

Het is leuk om nieuwe muziek te ontdekken. Met mixer kan je stem combineren met muziek, een mooie toevoeging. Je kan een eigen bibliotheek samen stellen en tracks instellen als favoriet.

 

 


 

IMG_3153

Pocket Yoga: Lekker bewegen met Pocket Yoga, je kan 6 series van oefeningen begeleidt doen, Zo’n beetje alle poses zijn vertegenwoordigd in deze app. Wil je alles kunnen combineren en een eigen reeks van oefeningen maken dan is er Pocket Yoga – Practice Builder.

Yoga lijkt vaak wat saai en slapjes, maar ga het maar eens doen, het kan nog best fysiek zwaar zijn.

 

 


 

IMG_3152 Runkeeper : Een app die ik gebruik om bij te houden wat ik aan sport of beweging gedaan heb. Als je gaat wandelen, hardlopen of fietsen kan je deze app laten bijhouden hoe snel je gaat, welke route je gelopen hebt en hoeveel calorieën je verbrandt hebt. Vooral de optie om te kunnen zien waar je gelopen of gefietst hebt is handig. Leuk ook om terug te kijken.

Ben je vergeten de app aan te zetten op punt van starten, geen enkel probleem, achteraf kan je ook invoeren wat je gedaan hebt.

 


IMG_3151

Rituals : Nou zou je denken, maar dat is toch van de heerlijke douchegel en de heerlijke luchtjes. Ja dat is het ook. Maar… de app die gemaakt is heeft een zeer strakke uitstraling, alleen al door de app te bekijken wordt je zen. Ook zit er een mooie meditatie functie in en kan je uiteraard stiekem nog even ‘shoppen’.

 

 


 

IMG_3150

Relax melodies Orientel: Met deze app kan je allerlei geluiden en stukjes muziek combineren tot een geheel. Geheel naar eigen keuze. Wil je een panfluit horen aan zee of in een japanse tuin, geen enkel probleem, een paar drukken op de knop en het is voor elkaar.

Dit is een ideale app als het gaat om meditatie, of op zetten tijdens het lezen of studeren.

 


 

IMG_3149

Buddhify: Een app met vele geleide meditaties ingedeeld in verschillende categories. Alles is wel in het Engels. De stemmen zijn zeer rustig en fijn om naar te luisteren. In de app kan je bijhouden hoeveel je gemediteerd hebt.

 

 

 

 


 

IMG_3148

Naturespace: Deze app heeft een prominente rol in mijn leven, als je je even terug wil trekken binnen jezelf dan is dit de app bij uitstek. Er zijn 5 gratis geluidsfragmenten aanwezig met hoogstaande natuur opnames. Het is zo goed in elkaar gezet dat als je goed luistert het echt 3d klinkt. Er zijn tracks waarbij je een beekje in de verte hoort en vogels dichtbij, het is zo natuurgetrouw gemaakt dat het lijkt alsof je er echt bent.

In de shop kan je mooie fragmenten aanschaffen, deze kan je vooraf beluisteren.

 


Uiteraard zijn er nog vele apps waarmee je heerlijk kan ontspannen, ben dan ook zeer benieuwd naar jullie ervaringen en welke apps jullie zouden aanraden !!!

Alle apps zijn zowel voor iOS als voor Android verkrijgbaar.


3 thoughts on “7 Smartphone apps om te ontspannen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *