7 Manieren om geïnspireerd te raken.

feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, geïnspireerd

Genieten.

Schrijf iedere dag 5 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Maar wat heeft dat nou met inspiratie te maken? Je focus op dankbaar zijn en kunnen genieten van kleine dingen brengt je dichter bij geïnspireerd zijn. Als je geïnspireerd bent dan ben je immers aan het genieten, zie je een doel, zit je in je creativiteit, zie je het allemaal heel helder en mooier dan eerst.

Balans tussen actief en rust.

Bewust in de actie gaan en bewust rust nemen zorgt ervoor dat je energiehuishouding op orde is. Hierin bewust keuzes maken geeft zoveel rust dat je alleen daarvan al weer energie krijgt. Door bewust voor jezelf te kiezen, ik heb nu rust nodig – en je pakt rust, ik voel nu dat ik energie heb en in de actie wil – en in de actie gaat geef je jezelf een stuk levensgeluk. Je neemt jezelf serieus.

Je denken stoppen.

De meest creatieve oplossingen en inspiratie komen uit het niet nadenken over, komen ineens. Het stoppen van Radio Non Stop Denken geeft rust, en bevorderd je creativiteit. Oplossingen en inspiratie komen uit die rust, komen uit het antwoord intenderen. Vaak zijn oplossingen al in ‘het probleem’ aanwezig.
Door niet op zoek te gaan naar inspiratie komt het naar je toe, tegenstrijdig – zo werkt het.

Energiek zijn.

Door je energiek te voelen raak je eerder geïnspireerd. Inspiratie is vaak een opleving van je energie, bijvoorbeeld na een lange tijd je slecht voelen en dan ineens weer zien welke richting je op wilt gaan.
Op welke momenten ben of was je energiek? Welke specifieke omstandigheden waren er die je energiek maakten? Door dit in kaart te brengen en de omstandigheden weer na te doen wordt je energiek. Wees specifiek in je omschrijving, schrijf het helemaal uit. Hoe preciezer je beeld hoe beter.

Plotseling.

En dan heb je plotseling een fantastisch idee of ben je geïnspireerd. Deze ideeën kunnen heel vluchtig zijn, het schiet je te binnen en het is weer weg. Een pen en papier bij je hebben zodat je het direct kan uitwerken is heel handig, zodoende kan je je inspiratie vertalen in woorden en het vastleggen.


Inspiratie opzoeken.

Het lezen van een boek, het kijken van een bijzondere film kan je inspireren. Je krijgt er een gevoel van dat je zin in het leven hebt, zin om zelf wat te doen, zin om wat te ondernemen. De kunst is om dit gevoel om te zetten in een actie, hoe ver en raar deze actie ook lijkt te zijn, zet de actie uit en ga het plannen. Durf het te plannen ! En durf het vervolgens handen en voeten te geven !

Doe eens iets totaal anders.

Door iets te gaan doen wat je nog niet eerder hebt gedaan krijg je hernieuwde energie. Door het nieuwe, het andere, ga je je beter voelen, ervaar je dat er mogelijkheden zijn, mogelijkheden die je eerder niet zag en waarvan je waarschijnlijk dacht dat het je het niet kon. Het is ons geloof in deze beperking wat werkelijk de beperking is.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *