Youtube – natuur films voor ontspanning en rust.

feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube

Waarvoor Youtube aanzetten op de tv?

Bij sommige mensen thuis staat de tv of radio aan op de achtergrond  – ondanks dat er niet geluisterd of gekeken wordt. Al die boodschappen en ellende van bijvoorbeeld het nieuws die je hoort via radio en tv komen bij je binnen en veroorzaken een brij van woorden en zinnen die niks te maken hebben met rust en ontspanning. Waarvoor zou je jezelf zo vol gooien met deze boodschappen? Heeft het daadwerkelijk een toegevoegde waarde in je leven?eell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube
Beter is het de tv zenders uit te zetten, de radio uit te zetten en in plaats daarvan rustgevende natuur film of muziek op te zetten. Youtube heeft vele kanalen en vele gebruikers die prachtige natuurfilms in full hd op Youtube plaatsen. Het is heerlijk om op een grauwe dag even onder een dekentje op de bank liggen en rustgevende muziek te luisteren terwijl je de golven hoort rollen op een ver weg tropisch strand.
Hieronder volgen een aantal kanalen en gebruikers die vele mooie natuurfilms hebben geupload naar Youtube. Er is voor een ieder wat wils, de variatie is enorm!!

YOUTUBE Kanalen – Natuur Opnames:


johnnielawson – Relax TV

Feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube

Beekjes en stromen 

De Youtuber met de naam johnnielawson heeft zijn kanaal vol staan met full hd films met beken en riviertjes. Sommige films zijn 10 minuten en vele zijn echt heel lang – wel 8 uur lang!! Een deel van de films zijn met rustgevende muziek en andere zijn alleen met natuurgeluiden.

Link: Youtube – johnnielawson

 


LoungeV studio : Relaxing Nature Videos

feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube

Van Tropische stranden naar watervallen tot desolate natuurgebieden

Hier zitten pareltjes tussen, vooral de tropische strand video’s zijn erg mooi en rustgevend. Het geluid van de vogeltjes in sommige video’s doet me terug denken aan eerdere vakanties en geeft zo’n heerlijk gevoel van rust en warmte.

Link: Youtube – LoungeV studio

 


YellowBrickCinema

 

feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube
 Een van de meest uitgebreide film aanbieders en voor ieder wat wils!
Onderstaande komt van het youtube-kanaal. Ga eens kijken en oordeel zelf.

YellowBrickCinema is the leader in Sleep Music, Relaxing Music, Study Music, Meditation Music (including Tibetan Music and Shamanic Music), Healing Music, Reiki Music, Zen Music, Spa and Massage Music, and Yoga Music.

Link: Youtube – YellowBrinkCinema

 


Acerting Art

 

feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube
Onweer
Houd je van onweer, storm en tegelijk rustgevende muziek dan is dit een channel om te bekijken. Ook zijn er films waarbij er daadwerkelijk onweer is gefilmd en waarbij je de regen goed hoort. Leuke variatie op de andere thema’s.


Link: Youtube – Acerting Art

 


321 Relaxing – Meditation Relax Clips

 

feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube
Van tropisch regenwoud tot tropische stranden..

Het leuke van dit kanaal is dat er ook kortere filmpjes te zien zijn onder het kopje – relax 3 minutes. Tevens zijn er ontspanningsgeluiden voor baby’s opgenomen (heb dat niet beluisterd).

Link: Youtube – 321 RelaxingTheSilentWatcher

 

feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube

Beekjes en vogel-geluiden

Prachtig in beeld gebrachte Full HD video van Beken en Vogelgeluiden, vooral de video met de nachtegaal is helder en prachtig opgenomen. Sommige films met muziek andere alleen met natuur geluiden.

Link: Youtube – TheSilentWatcher

 


Nature Relaxation

 

feell.eu, feell, HSP, hoogsensitief, Youtube
Veel 4k films 
Rustgevende natuur met en zonder muziek. Er zijn meerdere films in 4K te zien (opvolger van full HD). Heb je een tv met een 4k resolutie is dit een aanrader. Wil je even naar Fiji, Hawaii of naar de Amerikaanse Redwoods – het staat allemaal voor je klaar.
 

Link: Youtube – Nature Relaxation


Creatieve tips:

  • Creëer je eigen channel, neem een statief en video camera en neem een uur lang ergens in de natuur een video op en upload de film naar Youtube. Uiteraard voldoet een smartphone ook, de meesten kunnen goede kwaliteit video opnemen.
  • Maak een compilatie van mooie foto’s en zet er rustige muziek onder, zowel voor apple en windows is er gratis software om dit te doen.
  • Ga eens op zoek naar plaatsen waar je zou kunnen filmen, let eens op het omgevingsgeluid en wat je ziet, hierop gefocust zijn werkt al rustgevend.
  • Leg zelf een verzameling aan van je mooiste films die je hebt gezien op Youtube door de links te bewaren in bijvoorbeeld een bladwijzer in je browser.

Youtube films kijken op de tv, hoe dan?

Dit kan op meerdere manieren, er zijn vele media spelers die youtube afdraaien waaronder de apple tv – deze werkt heerlijk samen met de iPhone en iPad, je kan ze gebruiken als afstandsbediening en zelfs je zoekopdracht intypen.
De meeste nieuwe smart-tv’s hebben ingebouwde apps waaronder ‘Youtube’
Met de meeste smartphones kan je Youtube streamen naar de smart-tv.
Er zijn mogelijkheden te over en kom je er niet uit dan zijn er meestal wel mensen in je directe omgeving die weten hoe je het voor elkaar kan krijgen (en anders heb je Google nog).

 

One thought on “Youtube – natuur films voor ontspanning en rust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *